Nu kan ekonomikonsulter ta hjälp av artificiell intelligens - ValuePredict by Yellow-Belly
Laddar...
tangentbord

Nu kan ekonomikonsulter ta hjälp av artificiell intelligens

Ett av de ämnen som diskuteras allra mest just nu är artificiell intelligens, eller AI. Rapporter om hur snabbt utvecklingen går framåt och människors oro över att de ska ta över våra jobb syns nästan dagligen i medierna. Ännu dröjer det innan den nya tekniken kommer att ta över samhället helt, men redan idag kan du faktiskt utnyttja artificiell intelligens i ditt arbete – om du jobbar med ekonomi.

Yellow-belly heter företaget som ligger bakom den nya tjänsten ValuePredict, som med hjälp av AI tar fram en företagsvärdering helt automatiskt. Tjänsten värderar onoterade aktiebolag baserat på ett antal olika avancerade algoritmer för att ge en så rättvisande bild som möjligt. Värderingen baseras helt på den bokslutsdata som finns hos bolagsverket.

Syftet med ValuePredicts automatiska tjänst är att erbjuda ett enkelt, snabbt och kostnadseffektivt sätt att få tillgång till en kvalificerad företagsvärdering som kan ligga till grund för vidare diskussioner. Rapporten innehåller förutom värderingen också en sammanställning över ekonomin i företaget, branschanalys och en konkurrentjämförelse, bland annat.

Tack vare den nya AI-tekniken kan nu till exempel ekonomikonsulter erbjuda sina kunder en företagsvärdering som de själva inte behöver lägga några timmar alls på att ta fram. Värderingen blir helt oberoende och är ett utmärkt tillägg till annan ekonomikonsultation.

Kommentera