Framtidens tjänster för egenföretagare - ValuePredict by Yellow-Belly
Laddar...
photo-1427751840561-9852520f8ce8

Framtidens tjänster för egenföretagare

I Sverige finns ungefär 900 000 företag och 400 000 företagare, och under de första uppstartsåren är oftast de då flest företag går i konkurs. Med hjälp av artificiell intelligens kan nu vardagen underlättas för egenföretagare.

Som nystartat företag kan det ofta kännas som att tiden inte räcker till. Man kanske inte har anställt personer på alla befattningar ännu, och saknar en ekonomiavdelning exempelvis. Men vi lever ju trots allt i en tid med otroligt snabba tekniska framsteg, och aldrig har det funnits så många bra verktyg som kan hjälpa en företagare som nu. På marknaden finns redan flera olika tjänster som effektiviserar arbetet och framför allt sparar massor av tid som du kan lägga på annat.

Att det finns tjänster som sköter bokföringen har nog de flesta moderna företagare koll på. Visma, Dooer och Bokio är några av de delvis automatiska tjänster som hjälper egenföretagare att lägga tiden på det de verkligen vill syssla med. Att sköta sin egen bokföring verkar inte tillhöra framtiden.

En av de nyaste tjänsterna som alla egenföretagare borde ha koll på är ValuePredict. Det är en tjänst som använder sig av artificiell intelligens för att plocka fakta från bolagsverket och sammanställa det i en företagsvärdering. På det viset kan alla företagare med ett knapptryck få koll på exakt vad deras företag är värt efter den senaste bokföringen, något som tidigare krävde otaliga timmar av uträkningar.
– Fördelen med en helautomatisk värdering är att den går snabbt att utföra, säger Lars Forsell som är vd på Yellow-belly som tillhandahåller ValuePredict. Han fortsätter:
– Den automatiska värderingen har även fördelen att den är objektiv och på så sätt oberoende av personliga preferenser och åsikter. Den hjälper också egenföretagare att fokusera på den långsiktiga värdetillväxten i sitt företag, vilket jag tror att många traditionellt varit dåliga på.

Att framtiden blir spännande för alla som driver ett företag råder det ingen tvekan om, och redan nu är det hög tid att uppdatera sig och ta del av den nya tekniken.

Kommentera